Spelen

Een spelend kind is een vrolijk kind. Of dat nu in zijn of haar eentje is of samen met andere kinderen. In Tubbergen is het mogelijk om je kind "buiten de deur" samen te laten spelen. Hieronder staan een aantal mogelijkheden.

Kinderopvang de Kinderkroon

De KinderKroon is een kleinschalige kinderopvangorganisatie in de Gemeente Tubbergen, met twee vestigingen in Tubbergen en één in Fleringen. Bij de Kinderkroon begrijpen we dat perfect geregelde kinderopvang een basisvoorwaarde is voor u en uw gezin. Wij hebben een heldere visie op kinderopvang, waarbij wij zoveel mogelijk het thuisritme van de kinderen volgen. Met onze persoonlijke aanpak en flexibiliteit in afname, zorgen wij dat u met een gerust hart naar uw werk gaat. De KinderKroon biedt kinderopvang, peuteropvang (peuterspeelzaal) tussenschoolse opvang (TSO) en buitenschoolse opvang (BSO). Voor meer informatie dekinderkroon.nl

Kinderopvang Columbus Junior

Wij zien kinderen als jonge ontdekkingsreizigers. Kinderen moeten de wereld om zich heen kunnen ontdekken, nieuwsgierig zijn, grenzen willen verkennen én af en toe overschrijden. Dit kan alleen in een veilige, liefdevolle en vertrouwde omgeving.

Meer informatie: Columbus junior/Tubbergen

Peuteropvang

Peuterspeelzaal heet vanaf nu peuteropvang. Peuters van 2 tot 4 jaar, bezoeken de peuteropvang een aantal vaste dagdelen per week. Peuteropvang is een goede voorbereiding op de basisschool.

Mochten ouder(s)/verzorger(s) geen gebruik kunnen maken van de landelijke toeslagen kinderopvang, dan kunnen ze gebruik maken van de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) subsidie die de gemeente hiervoor beschikbaar heeft. U kunt voor deze aanvraag terecht bij het consultatiebureau.

Bekijk hier een filmpje over de VVE in Tubbergen.

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Tubbergen en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Tubbergen er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Tubbergen.

Mail: tubbergen@vrijwilligindebuurt.nl
Website: Vrijwilligindebuurt

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Tubbergen, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Tubbergen

Meedoen in Tubbergen is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.