Activiteiten en Ondersteuning

In Tubbergen helpen wij graag mee om uw kind mee te laten doen met diverse activiteiten.

Het meedoenpakket

Je kunt een bijdrage aanvragen om jouw kind mee te laten doen met leeftijdsgenootjes wanneer jouw inkomen lager of gelijk is aan 120% van het sociaal minimum. Deze bijdrage is maximaal €100,00 per kind, per jaar en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor leuke activiteiten of uitstapjes maar ook voor de aanschaf van kleding.

Inkomenstoets

Uitgangspunt van de beoordeling is 120% van de bijstandsnorm. Er wordt echter bij de beoordeling niet strak naar 120% van de bijstandsnorm gekeken. Er wordt daarnaast rekening gehouden met het besteedbaar inkomen. Dit betekent dat er ook een aanvraag kan worden ingediend wanneer het inkomen hoger is dan 120% van de bijstandsnorm maar er vanwege schulden minder te besteden is. Het inkomen wordt niet getoetst wanneer de aanvrager een uitkering ontvangt in het kader van de Participatiewet en/of gebruik maakt van de Voedselbank, de Verjaardagsbox en/of Stichting Leergeld.

Wie kan het meedoenpakket aanvragen?

  • De ouders/verzorgers van het kind
  • De procesmanager en consulenten van het Team Ondersteuning en Zorg en de Participatiewet
  • De huisarts, de jeugdarts en/of jeugdverpleegkundige van de GGD/JGZ
  • De Politie
  • Sociaal Werkers van SWTD
  • De school c.q. het kindcentrum waar het kind staat ingeschreven.
  • Stichting Leergeld
  • Verjaardagsbox

Waar kan het meedoenpakket aangevraagd worden?

De uitvoering van de regeling wordt gedaan door Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD).  Je geeft aan hoeveel geld je voor welk doel nodig hebt. Het geld wordt door SWTD op jouw rekening gestort waarbij je wel binnen 3 weken moet aantonen dat het geld aan je kind(eren) besteed is.

Neem voor meer informatie of het doen van een aanvraag contact op met Meedoen in Tubbergen; 085-0479400, of via mail: armoedepreventie@swtd.nl

Vakantie voor gezinnen met mantelzorgers

Stichting Skik in Twente wil gezinnen met opgroeiende kinderen (tot 16 jaar)  waarvan één van de gezinsleden, dit kan een ouder of één van de kinderen zijn, permanent zorg nodig heeft door een ernstige of chronische ziekte of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Skik richt zich vooral op gezinnen die zich ook financieel gezien, geen (zorg)vakantie kunnen veroorloven.

Dus ben of ken je een gezin dat zwaar onder druk staat en toe is aan een zorgeloze, onvergetelijke vakantie om weer even energie op te doen, kijk dan op: www.skiktwente.nl


Bureau Loes

Loes opvoedondersteuning
Bij Loes kun je terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Loes werkt voor het Centrum Jeugd en Gezin in dertien Twentse gemeenten. Op de website, Loes Facebook pagina en Twitter kun je 24 uur per dag terecht voor tips of om vragen te stellen over de opvoeding van je kind(eren). Naast tips vind je er ook ervaringen van andere ouders, opvoedcursussen, interessante links en nieuwtjes.  

Bekijk eens de tips: www.loes.nl/tips/basisschoolkind/

Samen spelen of ruzie maken?
www.loes.nl/tips/basisschoolkind/opvoeden/samen-spelen-of-ruzie-maken.

Hoe organiseer je leuke en goedkope activiteiten voor/met kinderen?
www.loes.nl/tips/basisschoolkind/opvoeden/hoe-organiseer-je-leuke-en-goedkope-activiteiten.

Loes Tubbergen

Staat de informatie die je zoekt online er niet bij?  Stel dan je vraag online via onze website.

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Tubbergen en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Tubbergen er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Tubbergen.

Mail: tubbergen@vrijwilligindebuurt.nl
Website: Vrijwilligindebuurt

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Tubbergen, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Tubbergen

Meedoen in Tubbergen is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.