Activiteiten

In Tubbergen zijn diverse instanties die u voor een klein tarief de mogelijk bieden om ergens lid van te worden en daardoor mensen te ontmoeten.

Maatschappelijke participatie

Je kunt maximaal €150,00 per persoon, per jaar aanvragen om mee te kunnen doen. Denk hierbij aan sporten, een abonnement op een tijdschrift,  culturele voorstellingen etc. Je kunt de regeling aanvragen bij de consulent van de Participatiewet of via mail: werkeninkomen@noaberkracht.nl. De aanvraag kan ook via Meedoen in Tubbergen; 085-0479400, armoedepreventie@swtd.nl

WMO Loket Dinkelland en Tubbergen

Het team WMO heeft geen loket meer in Tubbergen. Voor vragen en meldingen kunt u contact opnemen met Schakel Tubbergen. Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0546-628701. Bezoekadres; Raadhuisplein 4, Tubbergen. Mail: info@schakeltubbergen.nl

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland

Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Tubbergenaren. Van jong tot oud. Om nieuwe mensen te ontmoeten, bij een clubje te horen en lekker de deur uit te zijn. Voor een klein bedrag, of soms zelfs helemaal gratis. Website: www.swtd.nl

Gratis volkstuintje

Binnen de gemeente Tubbergen is er ruimte voor de minima om een gratis volkstuintje te krijgen. Je schaft wel zelf de zaden en planten aan. Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met Babette Aubri: tel. 0546-628000 of e-mailen naar b.aubri@noaberkracht.nl.

Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar een leuke vrijwillige job of wil je graag in een groepje een leuke activiteit gaan doen: dan kan je contact zoeken met het Servicepunt Vrijwillige inzet. De vrijwillige medewerkers gaan samen met je op zoek naar een leuke plek of activiteit waar je aan bij kunt dragen of deel aan kunt nemen.

Er is elke week op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur in de Bibliotheek Tubbergen.

Mail:  tubbergen@vrijwilligindebuurt.nl
Website: www.vrijwilligindebuurt.nl

Senioren

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp aan senioren, zoals:

  • Informatie en advies bij u thuis
  • Hulp bij het op orde brengen van uw financiële administratie
  • Vervoer naar ziekenhuis / specialist etc.
  • Klussen in huis en tuin
  • Advies en ondersteuning door seniorenadviseur
  • Scootmobieltochten
  • Dorpshuiskamers

Voor meer info kunt u contact opnemen met de sociaal werkers: Nicolet Plegt, n.plegt@swtd.nl of Ria Kamphuis r.kamphuis@swtd.nl
085-0479400.

Vakantie voor gezinnen met mantelzorgers

Stichting Skik in Twente wil gezinnen met opgroeiende kinderen (tot 16 jaar)  waarvan één van de gezinsleden, dit kan een ouder of één van de kinderen zijn, permanent zorg nodig heeft door een ernstige of chronische ziekte of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Skik richt zich vooral op gezinnen die zich ook financieel gezien, geen (zorg)vakantie kunnen veroorloven.

Dus ben of ken je een gezin dat zwaar onder druk staat en toe is aan een zorgeloze, onvergetelijke vakantie om weer even energie op te doen, kijk dan op:
http://www.skiktwente.nl

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Tubbergen en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Tubbergen er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Tubbergen.

Mail: tubbergen@vrijwilligindebuurt.nl
Website: Vrijwilligindebuurt

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Tubbergen, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Tubbergen

Meedoen in Tubbergen is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.