Opvoeding & Vragen

Opvoeding & Vragen

Wil jouw baby niet in zijn/haar eigen bedje slapen?

Opvoeding & Vragen

Loes opvoedondersteuning 

Bij Loes kun je terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Loes werkt voor het Centrum Jeugd en Gezin in dertien Twentse gemeenten. Op de website, Facebook pagina van Loes en Twitter kun je 24 uur per dag terecht voor tips of om vragen te stellen over de opvoeding van je kind(eren). Naast tips vind je er ook ervaringen van andere ouders, opvoedcursussen, interessante links en nieuwtjes.

Bekijk eens de tips:

Wil jouw baby niet in zijn of haar eigen bedje slapen?https://www.loes.nl/tips/baby/opvoeding/wil-jouw-baby-niet-in-zijn-haar-eigen-bedje-slapen.html

Wat vertelt jouw baby je?
https://www.loes.nl/tips/baby/ontwikkeling/wat-vertelt-jouw-baby-je.html

Hoe organiseer je leuk en goedkope activiteiten voor/met kinderen? http://www.loes.nl/tips/basisschoolkind/opvoeden/hoe-organiseer-je-leuke-en-goedkope-activiteiten.html

Loes Tubbergen 

Staat de informatie die je zoekt online er niet bij? Neem dan gerust contact op met Loes Tubbergen via het telefoonnummer: 0546-628000. Of stel je vraag online via www.loes.nl/contact.

VoorleesExpress

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Wat doet de VoorleesExpress precies?

De VoorleesExpress helpt autochtone en allochtone gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren. Een vrijwilliger komt twintig keer bij hen thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boekjes en verhalen. De ouders krijgen hulp om het voorlezen zelf voort te zetten. Boeken moeten uiteindelijk een blijvende plek krijgen in het dagelijks leven van de kinderen. Ze gaan lezen leuker vinden en ontwikkelen zich beter.

Humanitas Twente Gezinsondersteuning 

Vrijwilligers van Gezinsondersteuning ondersteunen gezinnen door o.a. een luisterend oor te bieden, hun eigen ervaring als opvoeder te delen of door praktische hulp te bieden:

Home-Start+: Gezinnen met kinderen tot 14 jaar. Met deze ondersteuning activeert Home Start de gezinnen zodat zij op eigen kracht weer verder kunnen en kinderen opgroeien in een positief opvoedklimaat.

Steunouder: Vrijwilligers ondersteunen overbelaste ouders door tijdelijk een dagdeel per week een gedeelte van de zorg voor de kinderen over te nemen.

Wel Thuis: Gezinnen waarbij jeugdzorg/jeugdbescherming betrokken is of dreigt te raken kunnen ondersteuning krijgen van een Wel Thuis vrijwilliger. 

Humanitas Twente BOR: Gescheiden ouders en hun kinderen die ondersteuning nodig hebben bij het opbouwen van de omgang kunnen een beroep doen op BOR. 

http://www.humanitastwente.nl/  074-2437733

  • Opvoeding & Vragen